BABY ANGEL
BBeautiful
AAngry
BBusy
YYucky
AAppealing
NNormal
GGutsy
EEasy
LLikable
Get Your Own Name Acronym

Saturday, February 28, 2009

Sebak...Keliru??? lost???

Assalamualikum,
Hmm macam mane eh nak yuna mula kan catatan yuna yg ini.. hmmm.. Yuna sendiri tgh keliru.Ape maksud khai ??? Ape maksud dia tentang pinjam??? ape ehh... Yuna bingong untuk memikirkan nye.

Yuna dapat tahu ada org sanggup meminjam duit kat kawan hanya nak bertemu kekasih hati? tetapi Yuna betol2 tak tahu ape nak Yuna ckpkan ini.Sebab Kalau dia nak meminjam org sekali pun.. jgn lah salah kan yuna.Yg Yuna sedih , kenape dia ckp kat org dia tahan meminjan duit untuk bertemu Yuna.. Salah Yuna gak ke? Siape suruh dia buat begitu?? Ada kah perbuatan dia itu nak menunjuk kan dia itu rela buat ape saje kerana cinta? Kalau terjadi ape2 kat diri dia.. semua akan menyalah kan Yuna?? Yuna sedih, bingong dan keliru..kenape Yuna di persalahkan dlm semua perkara?? Jahat ke Yuna? yg Yuna tahu... Yuna tak pernah memaksa sesape pun.Yg penting keikhlasan hati ..Kalau sudah menceritakan tentang meminjam duit kerana nak bertemu kekasih hati?? itu bukan ikhlas name nye.Itu hanye nak menunjuk nunjuk pada org.. dia buat itu kerana Yuna? Yuna sedih.. semua Yuna di persalahkan.Bila Yuna bela diri Yuna, kawan dia tetap menyokong dia.Skarang Yuna pasrah.

Yuna tak sangka perangai seperti ini masih wujud.ntah la. Tuhan yg menentukan segalanye. Mungkin ape yg terjadi ada hikmah disebalik nye.Insya allah.

Sekeping Hati

Sudah terlalu lama berjalan.Dan aku kelelahan.Didalam sebuah perjalanan yang agak panjang dan meletihkan

Ku lihat....
berbagai-bagai ragam manusia dan bermacam-macam lakunan kehidupan serta wajah2 yang beraneka rupa....dengan seribu alasan dan seribu kehendak!

Ku lihat.....
Apa yang ramai ialah....Wajah2 dan hati yang pandai berpura-pura.Wajah2 dan hati yang hanya pentingkan diri sendiri sahaja.Wajah2 dan hati yang gilakan wang dan harta!Wajah dan hati yang mengejar nama!Wajah2 dan hati yang telah hilang keluhurannya!

Dimana hati yang mulia?Dimana jiwa yang suci?Dimana manusia2 yang luhur lagi berbakti? yang hidup hanya semata-mata mengharap keredaan Tuhannya? Dimana...Dimana...?

Friday, February 27, 2009

Slamat tinggal semua

Assalamualaikum,
Terlebih dahulu Yuna ingin memohon maaf pada semua kalau kemunculan Yuna di cb itu menyusahkan kamu.Di sini Yuna memohon maaf pada capit dan abg sam..Jgn tunggu kan Yuna.. maaf .. Yuna mungkin akan menghilang kan diri Yuna.. Kalau ingin tahu pekembangan Yuna bila Yuna dah tak masok chat red Line.. jengok2 lah blog Yuna ini.. Hanya blog ini Yuna akan sampai kan ape yg terjadi kat Yuna tiap2 harian Yuna. terima kasih.

Ok buat khai.. kata2 itu sedih Yuna baca.. bukan itu maksud yuna.. cuma Yuna menyampah dgn ngade ngade dia itu... macam dia bagos sgt. sebab tu Yuna tak nak ganggu capit... biar capit melayan dia sorang saj sepuas puas dia mahu dan juga capit. bagi la perhatian yg lebih pada dia tu.. Kalau Yuna ada masa dia ada di cb Yuna di singkirkan oleh capit..Yuna rela out dari cb tu.

Untuk semua Yuna memohon maaf ,Yuna akan update blog Yuna tiap2 hari insya allah.. supaya yg masih mahu Yuna sebagai kawan baca lah Luahan hati Yuna kat blog ini.Kesedihan Yuna kali ini tak dapat Yuna elak kan lagi.. maaf semua. Cuma yuna harap semua jgn lupa panggil org masok cb red line .. majukan cb itu kalau Yuna tak de.. Semoga semua berjaya.. insya allh.. ok la Yuna dah tak tahan mengalir kan air mata.. sedih jugak untuk meninggalkan cb red line.. sigh!!! Photobucket Assalamualaim..

Opocot!!!! Terkejut!!!!!

hahhaha... memang terkejut!! Nak tahu kenape?? .Sebenarnye niari memang takde mood nak online .Online lambat sikit niari .. sebab nak update blog saje.Dgn tidak Yuna sedari,Yuna ter online masok cb.. laa kalau guna computer lain automatic sign in rupanye,upa lak.hehehehe. tu yg terkejut ni. Khai_xy alih2 dah berada di chatbox Yuna.. hahaha...dan Death Angel pulak dah di pvt chat Yuna.. hahaha terkejut gile Yuna.. Ingat nak sembunyi2 dari dorang.. kekeke. pandai gak tag team Yuna cari Yuna hahaha..

Niari Yuna buang masa bersama kawan2 kat mall.. hehehe.. window shopping saje.nak gi roller blading dorang pemalas. jalan2 kat mall saje la seharian.kawan Yuna sorang ni kan mentel sikit, dia kacau ni dak2 mat saleh yg tgh mkn McD...kawan yuna senyum2 dulu.. dia ckp kat kita 3 "jom kacau tu org" kita ada la cari org mane nak kita kacau ni.. toleh2 lah Yuna ngan si natasha..Rupa2 nye org yg nak kena kacau tu ada kat blakang kita je.. hahaha... ape lagi muka Yuna merah kejap..Kawan Yuna pura2 la offer dorang mkn ice cream , kata nye dia nak blanja .. hahaha gile ni zaty .. sepatut nye lelaki la yg kena blanje kan2 hahaha...kami tgk kan saje dulu si zaty buat ape.. hahaha.. Rupa nye zaty beli 2 saje ice cream cone.. 1 untuk dia lagi 1 untuk lelaki yg dia minat.. hahaha yg lain ter nga nga dan tanye zaty dorang zety tak blanje ke.. hahaha.. kecoh2 .. semua gelak... sebab zaty tanye semua tetapi beli 2 saje.. hahaha...

Sampai rumah dah petang.. lepas mandi tgk tv tu yg teringatkan blog blom update.Pada kawan2 chat Yuna maaf ya Yuna tak masok chat tadi.Yuna berharap semua happy2 selalu.Jgn tunggu Yuna hahahaha... Kalau Yuna senang nanti , insya allah yuna akan masok red_line chat.

Thursday, February 26, 2009

True Frendship

With you, it's all about voiceless communication,always knowing exactly what to say,
but never actually having to say it.When no one seems to be listening,you hear.
When I hurt but don't show it,you know. When I turn away to hide my tears, you see.
When I feel like I can't get through to anyone,you understand.Your eyes glow just for me,and I know you're proud.You flash your magical, healing smile my way,and I know everything will be all right.You know everything there is to know about me.

You know what worries me,what keeps me up at night,and what shames me so badly that I can't share it with anyone.Most importantly, though,none of those things bother you.You've restored my faith in people and proved that there is a thing called true friendship.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nafas Ku

Assalamualaikum,
Jam menujukkan nak dekat tgh mlm. Yuna masih online.Kerana Yuna nak jengok sebentar ke cb Red_line pada tepat waktu nye seblom Yuna memberi kata akhir pada semua.Bila Yuna ke cb red line masih ada org dlm cb tu macam biasa walaupun jam dah menunjukkan ke 12 tghh mlm.Yuna terpegun sekejap sebab masa Yuna nak click sign in ke cb red-line,Death Angel nak memberi kata2 akhir sblom dia out dari cb Red_Line..Yuna kurang pasti ape maksud Death nak bagitahu semua yg dia tak akan masok lagi ke cb red_line kerana katanye nak menjaga ayah dia yg sakit jantung.Atau dia nak jauhkan diri dari chatbox.. ouh ya!~ smlm ayah Death masok hospital kerana serangan jantung. dan dia tidak mungkin dapat masok chat atau menjaga cb red_line untuk sementara waktu.. hingga situasi sekeling berhansur baik.. agak nye la.. Yuna pun kurang faham..

Yuna pun masok cb Red_Line untuk memberitahu kawan2 Yuna yg Ini hari ter akhir bagi Yuna berchatting ngan dorang.Tetapi Yuna tetap tidak benarkan Death keluar tros dari cb sebab kalau Yuna dah tak de kat cb red_line sapa yg akan menjaga cb tu dan kawan2 nak chat kat Mane kalau main owner Red_Line seperti Yuna dan Death angel dah tak de ?sebab yg masok cb red line semua yg dah serasi dgn perangai gile2 kami ... Kalau Yuna dan Death Angel out forever,sape kah yg akan menjaga dan mengawasi kawan2 lain yg kami dah anggap macam adik beradik.

Bila Death Angel meninggalkan pesan kepada apit,ira,maruko buat kawan2 yg tiada di cb pada ketika itu Yuna tgkkan semua terkejut dan senyap seketika.Mula la Death Angel dgn ayat2 nye.Kata Death Angel akan tetap menjaga cb red line kalau Yuna tidak tglkan chatbox itu.Yuna juga meninggalkan pesan buat semua.Yuna mendiamkan diri kerna sebak didada masih ada bila Death Angel merayu supaya Yuna jgn tglkan mereka semua.Kenape ini harus terjadi..

Ini hanya cyber chat tetapi kami semua seperti.. ntah la... Mungkin kami selalu bertemu di chat bergurau, menyakat mesra sekali walaupun kami semua blom jumpa . .. yg ada pulak dari melaka,kedah,kl,alor star, jb ,singapore, dah macam adik bradik rasa nye kami ni ..hnmmm..

Yuna faham Death tgh bersedih macam mane Yuna rasa kan.Yuna memang merasa marah sgt2pada Death, memang dah nak akhiri persahabatan kami itu saje.Tetapi bila melihat Death Angel meminta maaf kat Yuna ,Yuna tak sampai hati untuk berbuat kejam terhadap Death memang Death itu baik pada Yuna. Yuna tak nafi kan itu semua . cuma yuna terlalu marah sgt2 kat dia pada masa itu.*jgn tanye kenape*.

Skarang Yuna pun keliru dah.. masih nak masok cb atau yuna hilang seketika untuk melupakan ape yg baru terjadi.tgklah kalau Yuna masih ada nanti kat cb atau tidak.. maaf semua yg terlibat , maaf kalau Yuna mengamok kat cb .Kalau dah marah kat seseorg itu, semua yuna marah gak..Photobucket uweeekk!!! maaf kan Yuna semua.. Assalamaulaikum.Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kesedihan melanda diri ku lagi??

Yuna merasa kecewa mlm ini pada seseorg... TERLALU kecewa... Yuna akan pergi jauh dari kamu.. Yuna doa kan semoga kamu bahagia di samping teman2 mu.hati ku sedih sedih sekali ntah kenape. Sebak saje campur geram. tak tahu kenape.rasa kepala ku panas mungkin kerana tgh marah kot. dah la malas nak cerita panjang panjang. Mungkin masa dah tiba yuna jauhi mereka itu. Cuma Yuna sedih tak dapat jumpa geng2 nyakat Yuna sebelom Yuna tglkan mereka.Yuna doa kan mereka juga akan bahagia memajukan cb red_line nanti.Yuna harap geng2 nyakat ku akan mendengar lagu "My Baby You By marc Anthony" itu saja untuk Yuna dan kalian mengingati Yuna buat selama lama nye. Salam terakhir buat semua.. Sebanyak mane mengalirnye air mata ku begitu banyak lagi la persahabatan Yuna pada kalian... Terima kasih Yuna ucapkan pada khai dan apit yg meredha kan kemarahan Yuna smlm. Yuna ingat Yuna ikut kata2 kamu berdua.. tetapi maaf lain jadi nye pada hari ini.. maaf ya khai dan apit.. terima kasih Yuna ucapkan pada kamu berdua yg memujuk Yuna smlm untuk melembutkan hati Yuna..Tetapi .......oh ya.. khai tolong kim salam Yuna pada sesape yg bertanya tentang Yuna ya.. thx...


** Kecewa dan terus kecewa dlm percintaan terjalin.Kadang2 hati sudah bosan memikirkan soal perasaan **

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Aku tak di undang.

Assalamualaikum,

OK mungkin masa nye Yuna jauhkan diri dari cb chat red_line...Ada org yg mengade ngade kat cb tu.. makklum la dah ada org support dia kat dlm cb tu.. Yuna fikir nak out je dari cb red_line.. bagi je org lain main owner cb tu.. Abg sam biar angel jadi org biasa je la.. Kalau angel sendiri dah tak jaga cb red_line tu lagi.. Kerana bila angel masok ada setengah2 org diam tak nak chat... baik angel jgn masok cb red line. Pada geng2 gurau ku.. khai, apit. ira ,ina dan yg lain... angel minta maaf ya kalau ada buat salah silap pada kalian.. Semoga org2 tu bahagia selalu bila angel tak de di cb tu.. mungkin angel menyusahkan dia berchatting.. harap dia bahagia.. pada iyda.. ko boleh ambil je capit kalau kau mahu... jgn pikir ko tu bagos sgt ok.. thx..Angel masok chat pun kerana abg sam bukan kerana sesape.. pada capit thx for 2nite.. yuna masok chat capit senyap.. kalau yuna tak masok.. capit bukan main laju chat ngan iyda... thx for that... Yuna akan pergi tak nak ganggu kamu berdua.. salam....

Dialog 2 hantu

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu.Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu,Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab
Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau
tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang
ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last,sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure
kita berdua still hidup lagi.

Photobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Wednesday, February 25, 2009

Hello!!!!

Assalamualaikum,
hello hello, Yuna di sini ingin memohon maaf buat semua kawan kawan chatting Yuna yg selama ini mungkin Yuna ada buat salah pada kalian. ye la kata kan chatting mesti ada yg terguris atas kata kata Yuna masa berchatting.Yuna mohon maaf pada semua ya.

Disini Yuna ingin memberitahu semua mungkin Yuna away dari chat Red_Line seketika.Yuna masih bersedih teringatkan kata kata seseorang itu masa Yuna sign out smlm dari chat. Hati masih terguris tentang kata kata itu kot. hahaha.. entah eh.. Yuna terlalu sensitif kot.. hahahaha.. hehhe..semoga kalian jgn lupa masok chat cb Red_line ya.happy chatting semua..Assalamualaikum..
Photobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Tuesday, February 24, 2009

Perpisahan Terjadi Akhirnye

Assalamualaikum,
ku pohon maaf sekira kata2 Yuna membuat kamu marah tadi.. benci lah aku semahu mu. Aku rela... Dan aku terguris pada kata kata yg kau lempar kan pada ku tadi di chat.. memang nak Ku pergi buat selama lama nye dari hidup mu.. jgn kau risau .. Ku tahu kata kata itu khas buat ku.. kata2 dari hati mu . Ku sedar aku la yg membuat mu susah selalu bila berada di situ.. jgn kau risau tak akan ku dekati mu lagi kalau itu mahu mu.. Semoga kau bahagia hendak nye di samping keluarga dan kawan2 mu . kata2 mu yg marah dah terlepas. Aku tahu kata2 itu kau tujukan pada ku. maaf sekali lagi kalau aku menyiksa jiwa mu selama ini. maaf ku pohon.. walaupun airmata ku mengalir di pipi mengingatkan kata2 mu tadi. Aku sedar skarang itu la sebenar nye diri mu kalau sudah membenci.

Akan ku pergi. Buat abg sam maaf kan Angel . Assalamualaikum.

Ahirnye persahabatan kita pada kali ini.

Photobucket

Monday, February 23, 2009

YM msg??

Assalamualaikum,
Sebelum Yuna memulakan catetan Yuna, disini Yuna ingin memohon maaf sekira nye catetan ini akan membuat setengah setengah org terguris hati atau ber kecil hati.. bukan maksud Yuna untuk mengecilkan hati mane mane pehak.. Ini hanya buat Yuna,ape yg terjadi pada diri Yuna. Bukan untuk org2 yg tertentu.

Smlm Yuna cuba buka email , Yuna menerima msg dari seseorg semasa Yuna offline dari YM.di sini Yuna bagi name samaran dia 'dotdotdot' kerana Yuna tidak mahu name itu diketahui org lain.

Msg nye pada ku "yuna..dotdotdot nk mntk maap jika ada slh dan slp..msti yuna pelik npe dotdotdot x msuk red lg..sbnrnye mmg nk msok tp x de mse.. bnyk bnde dotdotdot nk kne wt.. hrp yuna phm.. dotdotdot bkn nk mngelak dr yuna@ape2 yg yuna pkir.. yuna...prshbatan kte x mcm dlu..yuna mngkn da sbuk jd dotdotdot x nk gngu.. pasni dotdotdot akn pergi..hrp yuna kenang prshbatan kte wlau x kekal lme.. trime ksh utk sgalanya yuna.. dotdotdot akn sntiasa kenang yuna dlm stiap doa dotdotdot insya ALLAH.. assalamualaikum......" Kenape harus dia kata begini pada Yuna? Ape maksud dotdotdot itu tentang {"x nk gngu.. pasni ??? akn pergi..hrp yuna kenang prshbatan kte wlau x kekal lme.."}. Yuna memang dah tak kesah , Yuna rela kalau dia kembali pada si Dia yg dia sygi itu. Ada kah Yuna mengganggu mereka berdua?. Lagipun kenape dotdotdot tak nak ganggu Yuna lak.. tak pernah Yuna di ganggu dotdotdot kalau dotdotdot chat pun sekejap je ngan Yuna dan Yuna tetap layan si dotdotdot.Yg yuna confused iaitu kata2 dotdotdot yg"" x nk gngu..."" itu untuk Yuna ke untuk siDia?

Selepas Yuna membalas msg si dotdotdot, Yuna masok chat .Smlm pun Yuna masok chat lambat kerna ingin selesaikan homework skola seblom masok chat. Bila melihat siDia berada di chat, Yuna merasa serba salah nak chat.Mungkin kerna baru menerima msg dari dotdotdot tu kot.? ntah la.. Yuna pun bagitahu semua mungkin mlm ini last Yuna masok chat.Semua terkejut bila Yuna memberitahu yg Yuna tak akan masok chat lagi .. Ada yg sempat pujuk Yuna di pvt chat.. hehehe... alahai!! .. hahahah...

TETAPI!!! Yuna masih nak main dgn Sub yg hendak ku beli itu!!! uweeeekkkkkkkk!!!!!crying

**cinta itu cahaya yg menyirami kehidupan.Hidup menjadi suram jika org yg kita cintai tidak turut sama menikmatinye**
Photobucket



Photobucket

Friday, February 20, 2009

Di Chat room Red_Line

Assalamualaikum,
Seperti biasa Yuna dahulukan dgn meminta maaf kalau org2 yg berkenaan terguris hati bila berchatting ngan Yuna.. maaf ya..

Smlm masok chat Red_Line, macam biasa chat dgn kawan2 .Gelak sudah pasti kalau bertemu geng kaki nyakat.. *Khai,Apit,Ira,Death Angel dan Yuna. tahu saje la kalau ada ira disitu kami akan nyakat.. nasib baik Ira faham yg kita ni suka nyakat org..
Ape lagi kami pun nyakat la ni Ira bila Apit bf dia masok chatroom Red_Line.. Ira akan suruh Apit pvt chat dia.. hehehe.. bermula la kami dgn idea kami pada mlm itu.. Topik sensasi"ROMEN". hahahahahah... Si khai ni mula laa dia ckp Ira ngan apit masok pvt untuk beromen.. wakakakakakakakkaakka... gelak2!!! hahahah... Ape lagi.. mula laa nyakat dorang dua.. nasib apit pun ok2 kat kita semua.. best giler ni org.. kalau tak nyakat kena kutuk.. hahahah... alhamdulillah semua pun sekaki.. Tetapi yg sedih nye bila internet kami prob.. best2 gurau alih2 ter out dari chat.. Ni la internet jeles sgt kat kita semua.. jeles sebab kita semua happy2 like nobody business.. hahaha.. Kalau tak caye masok la Chat Red_Line bila kami ada.. tak akan kering gusi semua.. hahaha..

Semakin mlm semakin sikit la org kat cb red_line sebab mereka kan nak tdo... Pada jam 1.50 pagi Yuna masok balik ke cb red_line.. ada laa ni 2 chatters yg Popular lagi seksa ia itu Death Angel ngan Abg Sam.. wakakakaka..Ni 2 org Penunggu Red_Line.. Yuna masok chat tahu2 je la biasa death chat sorang2.. kesian, kesian, kesian.. wakakakkaka.. Penuh itu main dia type.. wakakakakakak...Yg best lak abg sam dj pada pagi itu kira lagu2 fav Yuna dia mainkan.. Nasib bukan lagu MIRAGE!!! ishkk.. Bisa kalau dgr lagu fav Khai tu.. hahaha..

Sambil chat sambil mendgr cerita2 baru yg terjadi pada CB Red_Line.. Masih ada org iri hati kat cb Red_Line.. mereka cuba menghancurkan Red_Line .. Yg ada buat chat baru tarik chatters Red_Line ke cb dia.. ape lak ni semua.. iri hati tak habis2.
Tak pe la.. asal mereka bahagia sudah.. weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!.

**Ingatlah tidak ada arang batu yg menjadi intan tanpa melalui tekanan demi tekanan.Hidup yg melaui kesukaran dan dugaan adalah untuk menjadikan kita lebih kuat dan lebih memahami org lain.Cuma hati yg pernah dilapah yg boleh merasa besarnye erti kasih dan sayang sesama manusia.**

Photobucket

Photobucket Photobucket

Thursday, February 19, 2009

Terkejut!!!

Sebelum Yuna memulakan ayat2 Yuna .. cis!!! hehehe.. Yuna ingin mengucapkan terima kasih kat org tu.. tuu .. tuu.. si diatu.. wkakakakakaka.... giler la kita ni... hahaha.. tahu2 saje laa kalau dah berjumpa di chat.. mampos .. kita dua gelak giler vavi.. wakakakakka..tu baru 2 org sajer tu.. blom masok khai.. hahahaha..Itu lagi terok.. masok dia .. ni la 3 stoogers kot hanye Yuna je pompan hahaha... 3 stoogers kan lelaki semua nye...kalau ada khai mampos la kalau ketawa boleh singgah masok tandas .. terkencing kencing kot.. hahahahah...

Yuna tgh balas membalas msg si Capit kat hp.. sambil balas msg ada hati nak gak masok cb red_line.. jengok cb red line ada laa 1 org saje chatter.. name nye DJ_Prience .. hahaha.. Yuna bual sorang je tao tak.. dia senyap je tu dok jaga cb red line.. hahaha tdo kot.. maklum la jam dah tunjukkan kul 1 pagi.. Sambil dgr lagu di rilekzFM alih2 ni Capit masok CB red_line.. wakakakaka. TERKEJUT Yuna hahahaha,.. gile ni capit pagi2 buta masok cb .. wakakakak.. (ONO)tu la kami chat cam cb tu ramai org.. borak2 gelak2 .. dlm kul 2pagi lebih.. Zabuza dj dari radio RilekzFM masok cb.. hahahaha.. kami pun kacau la Buza.. gelak giler... Ni buza lak ishk.. ckp kami dating kat cb.. wakakakak... nasib tak tangkap basah.. hahahahah.. (ONO)...

Kami borak saje la ape lak dating2 ni... Tu si capit asyik dok dating..Yuna baik good gal jaga CB je hehehehehe.. Serious kelakar giler walaupun cuma kami berdua saje chat.. Buza chat jap je .. dia park name tu..tak pe parking free katakan.. hehehe.. esok lak Yuna tak masok class.. Lecturer ada course jadi malas nak datang ..sebab tu Yuna masok Chat.. Capit pulak tgh risau kan ibu nye yg sakit .. kesian kan... mane nak jaga adik dia tu yg masih sakit, ibu dia lak tak sihat. Ni la di katakan dugaan hidup. bersabar la Capit, semoga ibu dan adik2 mu sihat kembali insya allah.


**Hidup tidak akan ceria tanpa senyuman dan gelak tawa, manakala dunia tidak akan berseri tanpa cinta dan kasih sayang.**



Photobucket

Photobucket

Terima Kasih!!Dan Maaf!!!

Hi semua,
Sebelom Yuna memulakan catetan Yuna pada kali ini... sekali lagi Yuna mohon maaf kalau perkataan2 di blog Yuna ada yg tak faham..Dan Yuna juga mohon maaf kalau Yuna ada menyakitkan perasaan sesape semasa Yuna berchatting. Mohon maaf ku pinta.

Disini ingin Yuna bertanya ape kesalahan yg Yuna telah laku kan kali ini..*Lost alwayz*. Yuna pun tak tahu kenape semua begini jadinye.. Mungkin Yuna ada buat salah yg Yuna tidak sedari.Yuna tahu manusia tidak lari dari membuat kesalahan termasok Yuna sendiri.Memang Yuna selalu nakal bila berchatting,mahupun masa Yuna di skola, itu hanya gurauan semati mati.Mungkin cara Yuna ada membuat org tak gemar ngan Yuna di chat.Maaf maaf.

Hanya Yuna ingin berterima kasih pada seseorang itu yg selalu tunjuk ajar Yuna dalam bahasa malaysia erti perkataan yg di gunakan kawan2 chat kerana Yuna kurang fasih dlm bahasa Malaysia.Yuna di Singapore selalu bertutur dlm bahasa English.Tetapi alhamdulillah Yuna masih boleh type dlm bahasa malaysia tetapi Yuna akan mengambil masa yg lama kerna Yuna akan berfikir maksud yg betol untuk di masokkan di dlm catetan Yuna ini.. hehehe maaf..Oh ya!! orang yg Yuna ingin berterima kasih adalah CAPIT yg selalu tunjuk ajar Yuna ape ertinye perkataan2 chatters gunakan masa berchatting.

Disini jugak Yuna ingin memohon ampun dan maaf sekiranye Yuna ada mengguris hati Capit masa berchatting.Kadang2 Yuna kalau terlalu stress tentang pelajaran, semua yg dekat ngan Yuna akan Yuna marah.Maaf Capit kalau Yuna ada buat Capit berkecil hati.mohon maaf dan Yuna berterima kasih jugak pada Capit yg selalu bertahan akan karena Yuna masa di Chat.Thankz!!Thankz!!Thankz!!!

**Hidup memang memerlukan cinta,tetapi cinta bukan segala-galanye didalam kehidupan.**

Photobucket

Photobucket

Photobucket

They say time heals all wound's

They say time heals all wounds,perhaps thats true,but don't they know wounds becomes crusts?and crust teares of.Again and again.And each time it's painful.until the wound becomes a scar.A scar than never heals.who's there as an eternal memory.
Something you'll never forget.Something that always will hurt a little bit....

Shout if yOu want to speak out all your burden,cry when sombody makes ur heart aching..forget all the problems that really hurt.Leaves the things that remind you all the pain,enjoy your life before you get insane.Someday people will see the real you a guy who will love and cry for you.Take your time and wait for the right one .Dont waste too much to find your man.

MyLove

Photobucket

Photobucket

Wednesday, February 18, 2009

Ape Itu Cinta

Kata orang mencintai tak semestinya memiliki. Memiliki juga tak semestinya dicintai. Tapi kalau cinta itu ikhlas dan suci berbekalkan restu Yang Maha Mencintai, kita akan memiliki apa yang kita cintai dan kita akan dicintai oleh yang memiliki. Jadi seharusnya kita ikhlas dalam mencintai jua memiliki.

Kenikmatan cinta memang terasa hebat pada awal mulanya. Hari demi hari, cinta yang berbunga-bunga akan tumbuh menjalar dan membelit hati. Bunga cinta yang tak dirawat dengan benar akan menjadi liar. Bunga cinta yang harum baunya akhirnya menumbuhkan duri yang menggores hati. Cinta menjadi kegelisahan dan penderitaan. Nikmatnya cinta berubah menjadi sengsara.Ada saja kisah sengsara karena cinta. Biasanya hal ini terjadi karena kerinduan yang membara, penantian yang tak jelas ujungnya. Tak sedikit yang akhirnya membuat hati menjadi sakit.

Photobucket



**Persahabatan lebih bermakna dari percintaan yang mengecewakan**

Photobucket

Photobucket

Mlm yg Sepi...

Assalamualaikum,
Hari ini hari yg amat senyap dan sepi di cb red line... mlm yg tidak akan ku lupa kan.... hmmmmm...kenape?? ... Mungkin kerana perasaan... mungkin kerana hati?mungkin kerana tidak memiliki.. wakakakakak.. ceh Yuna .. hehehe.. kadang2 boleh ketawa di buat nye bila di fikirkan semula ape yg telah berlaku..ntah lah..

Kalau selalu begini , mungkin Yuna online hanye check mail dan main online game... weeeeeeeeeeeeeeee.. kembali cam dulu... study study study ... kalau masok chat sekali sekala kot.. insya allah..



** Cinta adalah api.Namun kita tidak akan pernah tahu sama ada api itu akan menghangat atau menghangus hati kita.**


Photobucket

Photobucket

Kenape Yuna PENGSAN ?????

Ke skola macam biasa tiap2 pagi .. tetapi smlm Yuna kurang sehat .. masa study Yuna rasa badan Yuna tak sedap badan alih2 badan terasa berpeluh pada hal di class ada aircon.. Yuna cuba relax jap mungkin kerna Yuna tak ambil breakfast pagi sblom ke skola. lagi2 cuaca masa ni tak bagus.. jerebu melanda negera ku!!!..

Kawan Yuna datang dekat yuna dan bertanya" are u ok angel? u dont look well..Yuna pun jawap " idk if im ok coz i dont feel well tho". tu yg sempat Yuna jawap.. alih2 bila Yuna sedar Yuna dah berada di sick bay .. Yuna bgun mencari kawan yg berada menantikan Yuna di luar . " wat happen to me in this sick bay room" dorang ckp Yuna pengsan tadi di class dan muka Yuna nampak pucat kata mereka. Yuna di suruh berehat sementara menanti mummy tiba . Rupa nye mereka menalipon mummy yg Yuna pengsan di skola.Tiba nye mummy , Yuna di bawa ke clinic . Doctor ckp yg Yuna kurang rehat dan Yuna tak boleh kosong kan perut kalau ke skola lagi2 cuaca skarang tak baik.. jerebu saje beberape hari ni kata doctor..

Yuna ingat ada ape2 akan terjadi pada Yuna sebab Yuna pengsan.. wakakaka.. rupa2 nye Yuna tak mkn la .. hehehehe. Yuna di beri MC untuk berehat di rumah tetapi hari ini Yuna masok gak ke skola sebab takut ketinggalan pelajaran .. Lagi2 peperiksaan dah nak tiba.


**Segulung ijazah adalah lebih bermakna dari surat cinta **


Photobucket

Photobucket Photobucket

Tuesday, February 17, 2009

14th Feb Hari Valentine...

Hari ini Yuna bgun lambat sekali.. err kul 2 tgh hari kot.. Ada org menunggu ku di JB City Square ...Mampos... berdoa harap2 mummy pagi masok JB sendiri.. lepas mandi tak siap dulu tunggu mummy ckp ok.. lagi pun mlm nanti sebenar nye ada jamuan mlm valentine's day dah bagitahu org yg di JB tu... mungkin dia lupa kot..

Turun bawah mkn tgh hari .. duduk ngan mummy minta kebenaran kalau2 leh bagi Yuna masok JB jap nanti dari JB Yuna terus gi ke jamuan mlm tu.. mummy larang sebab baNYak cerita2 yg tak elok di JB kata nye .. Lagi2 Yuna masok sorang2 lagi dia risau .Mungkin org2 yg tgl luar dari JB tak tahu cerita yg ada di daerah JB kot.psst!! psstt!! *bisik* jap.. Yuna pun bukan suka nah masok JB sorang2.. kekekeke.. (ONO) opocot!!!.. Maaf kerna Yuna dah bagitahu insya allah kalau mummy benar kan Yuna masok JB pada hari dia datang ke JB untuk jamuan tertentunye itu..Dia ckp.. its ok.. kalau leh meet dia jap pun jadi.. Kalau hari Sabtu tahu2 je la.. nak masok JB mesti JAM gile..pikir gak kul brape nak sampai dan kul brape leh balik spore... blurr!! jap..

Pada jam 6 petang Yuna sudah bersiap untuk ke jamuan yg di ada kan di Hyatt Hotel.. Kami sampai ke sana err lupa kul brape.. ramai gak org di sana .. hahaha.. hensem guy pretty gal.. woah !! semua cam tayang baju je hahahaha.... k la tu.. semua happy kot mlm tu.. mkn2 sambil dgr lagu.. yg buat kelakar pun ada...Hanye Yuna kesian org yg ingin berjumpa Yuna tu kat JB.. tapi Yuna dah bagitahu dia yg Yuna ada jamuan mlm nye.. Balik bersama keluarga .. sampai umah Yuna berasa letih sgt2 .. lepas mandi yuna baring2 je kat katil.. Tak tahu Yuna terlelap lak sampai pagi..

Pagi bgun masok poyo dan cb red line.. jumpa abg sam lak dlm cb red line.. chat jap lepas tu abg sam nak tdo.. name park jap kat cb... nak gi morning exercise .. (ONO)..
lepas morning exercise chat balik.. sambung2.. hahaha ... lepas mkn kawan2 ajak gi shopping.. jalan2 tgk2 ape2 yg patut kat mall tu..cuci mata pun ada.. kacau org pun ada.. hahaha... Ini la kalau dah meet member.. best!! best!! hahaha...
Sampai umah tahu je la penat .. mandi , baca buku, tdo.. hhehehe..

Photobucket



Photobucket

Friday, February 13, 2009

Hari Valentine ku????

Sebelom Yuna terus kan catetan harian Yuna untuk hari ini... Ingin Yuna memohon maaf kepada semua chatters2 yg chat ngan Yuna.. Maaf Ku pinta. mungkin bila Yuna berchatting telah menguris hati kawan2 chatting Yuna.. maaf maaf maaf!!..

Hari ini kawan2 ku akan berjumpa dgn kekasih masing masing..Kerana hari in hari ' Valentine's Day' erkk!! english lak.. maaf...Mungkin di negara jiran yg ada tidak celebrate hari ini kerana ikut pendirian masing2...Yg pasti mereka bahagia ...Yuna tidak mahu ingat sebenar nye hari 'valentine's Day ' ini sebab ia akan mengingatkan Yuna pada seseorg. Tepat pada jam 12 mlm.. seorg chatter ckp' happy Velentine's day' buat semua di chat.. Yuna diam sekejap... Alih2 airmata Yuna meleler sendiri di pipi.. hiba rasa nye... ntah mengape... semua mencari mane yuna di dlm chat sebab yuna senyap.. mereka tidak tahu yg airmata yuna jatuh ke pipi... capit masok pvt chAT yuna yg dia nak kol yuna.. Yuna bagitahu dia yg yuna tgh sedih sebab tu yuna senyap...bila yuna mengangkat panggil capit... yuna dah tak leh berckp dgn betol.. Yuna tahu , capit mendgr suara yuna yg sedang menangis kesedihan..
Yuna mati kan panggilan capit kerna tak tahan menangis... maaf capit, yuna terpaksa matikan panggilan capit tadi .. maaf ...

Semua di red line mencari di mane yuna ,,.. kenape yuna tak chat kat main... Kutu dan death masok ke pvt chat yuna..tanye nape yuna senyap... yuna masih menangis ter isak isak masa tu... ntah kenape hati ini sedih sekali.. kenapa yuna menangis . yuna pun tak tahu.. mungkin hari Valentine ini yg menginagtkan yuna pada seseorg .Yuna sgt2 berterima kasih pada kutu , capit , ira , apit , khai yg telah konsol yuna semasa yuna sedih ,.. terima kasih ya...

kutu maaf ya kalau yuna halang kutu keluar dari chat sebab yuna sebenar nye suka chat ngan kutu.. kutu beri yuna pendapat yg baik masa di pvt chat yuna... sebab tu yuna kalau boleh masih nak chat ngan kutu.. maaf ya kutu.. kalau yuna ada buat salah bila kita berchatting.. maaf.. Pada ira maaf kan yuna kalau yuna ter over chat ngan apit.. harap maaf kan yuna.. kami kawan bergurau saje...macam yuna bersama khai ngan capit.. kami suka menyakat sebenar nye.. mungkin gurauan kami kadang2 kasar kot ada yg tidak boleh terima...' yuna pun same' wakaakakka (ONO) ... erk icon takmenjadi.. Thanks khai yg selalu membuat yuna senyum walaupun tadi yuna baru lepas menangis.. thx my frens.. u are still great joker... hahahaa...

Yuna masih blom tdo walaupun waktu skarang dah menunjuk kan 3.22 pagi.. ntah lah tak leh tdo .. mungkin kerna Yuna masih bersedih lagi lagi pun yuna nak habiskan catetan harian yuna ini menggunakan bahasa melayu..hahaha..

Masa yuna lihat msg di YM yg berkata'Trima kasih sebab cuba jauhkan diri dari aku... trima kasih banyak2' .. maaf, Yuna hanye ingin menolong org itu saje.. maaf ya pada org itu.. Yuna tahu dia akan membaca blog yuna . Hanya yuna harap pada gadis itu jgn lah lari dari Yuna sebab Yuna masih mahu berkawan dgn dia... Harap dia faham.Yuna tak akan ambil hak org lain.. Yuna pun tak tahu kenape dia sgt rapat pada yuna.. yg yuna tahu kami hanya kawan chat yg suka buat kecoh di chat.. sebab semua diam saje dan ckp boring giler..Tu la puncanya kita buat kecoh.. Yuna memang macam ni di mane mane cb.. mahupun cb org putih perangai kacau org tak pernah lari... kalau org itu baca harap masok balik chat red_line. terima kasih..


** Cinta itu aneh.sukar untuk ditafsirkan .Datang nye bukan dari paksaan,perginye pula tanpa kerelaaan.Cinta itu penuh mesra dgn kasih syg.Ianye perlu di belai dgn kelembuatan bagi menyerikan lagi keindahannya.kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan.**

Photobucket



Photobucket