BABY ANGEL
BBeautiful
AAngry
BBusy
YYucky
AAppealing
NNormal
GGutsy
EEasy
LLikable
Get Your Own Name Acronym

Saturday, May 30, 2009

My Acronym Name

BABY ANGEL
BBrilliant
AAttractive
BBusy
YYucky
AAmazing
NNeat
GGenius
EEnjoyable
LLoyal
Get Your Own Name Acronym

Wednesday, May 27, 2009

MU Vs Barcelona !!!!!

Assalamualaikum,
Pada MU Fan.. Booooooooooooooooooooooo!!! woooooooooooooooooooooooo!!!... hahahahhaha... Baby gelak kalau tgk kan ni Fan2 MU... Glory la sgt.. hahahahahah.... tak sangka. Kawan2 baby kebanyakkan MU FAN.. ape lagi la Baby kutuk la dorang mati matian sampai dorang ngaku defeat.. hahahahahahha...

Tu la glory la sgt.. Marching konon ni Red Devil... Glory selalu untuk Angel... Devil become Man Kayu!!! hahahahha.... baby gelak tak leh tahan.. Yg ada permainan blom mula.. woah .. semangat glory2 nye yg lebih.. kan dah di kalah kan oleh Barcelona.. Padan muka fan2 MU.. hahahahaha... wa tak leh angkat gelak!!!!

Hahahahah... sampai yg ada MU FAN msg2 kat inbox baby .. dah ngaku kalah ngan baby, pasal kena kutuk rabak2.. hahahahah.... Yg ada kat YM woah glory2 dia je yg lebih hahahaha tapi bila tgk MU kalah hampa .. hahahahha.. AKU GELAK!!!!!!!..

Tu la MU FAN jgn berlagak sblom perlawanan tu, kan dah kena kutuk .. hahahaha... Glory la sgt.. Red Devil marching la tu.. yes Red Devil marching with head down sebab kena boooooooo!!! wakakakakakaka....
Photobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Sunday, May 24, 2009

My Day back in Chatroom....

Assalamualaikum,
Hello everyone!!! Everytime I online or sign on I am hoping for good news in my mail.. You know why I love my mail!! I check that as soon as I get on!!! Then I go to my Mafia War game and check out my clams. I usaully count how much I make each day.

After that I usually go and chat! Chatting is so much fun sometimes.I see what people are talking about and see what they like.That leads me to my next daily occurrence! I go and make play my game .. Mafia War!!!! making more money and buying properties in Mafia War games.. Maybe after that, I'll go back to chat to wait for my Health , Energy and Stamina to get back its power or I'll go chat while waiting for that! Usually it's up to me!! Whenever I get mail I read it right away and added frens who wanna add me .Off to the ChatRoom again! I chat, and chat, and chat! But, after a while, it gets BORING.

Well, that's about it. That's my day -- nice and fun and relaxing.Fuhh!!!
.. Really tired right now.. Been up since early 6.00 am... so I'll see you guys tomorrow the same place and i will be back torture u guys some more tomorrow. lol
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thursday, May 21, 2009

Hari ku .....

Emo Myspace Comments



Assalamualaikum,
Beberapa hari ini Yuna busy ngan link baru Yuna , sampai tak sempat nak update blog Yuna ini.Yuna harap semua kawan2 Yuna sihat2 hendak nye.

Masa berlalu dgn cepat sekali selepas ku tinggalkan chatroom tak lama dulu.Memang kalau nak ingat kan semua tentang cb boleh jadi gelak ada.. sedih ada.. mcm2 ada. Yang bergado di dlm chat, yg mengorat pun ada, yg frust pun ada.. hahaha.. skarang Yuna lak dah tak masok chatroom tu lagi.. dah nak rehat seketika .. memang kata org kita leh cari kawan di chatroom tetapi ingat ya jgn pulak tersalah pilih kawan,boleh jadi perang dunia ke 3 nanti.. haha.. Lama gak Yuna tak masok cb redline .. ape lah yg telah berlaku di cb tu ya..

Kawan-kawan adalah perhiasan yang langka.Mereka membuatku tertawa dan memberiku semangat.Mereka bersedia mendengarkan jika itu ku perlukan."Keindahan persahabatan adalah bahwa kamu tahu kepada siapa kamu dapat mempercayakan rahasia"

~~Kekasih sejati adalah ketika kamu menitikkan air mata,maka dengan kebesaran cintanya ia tetap peduli terhadapmu.Sebuah kekuatan abadi yang ketika kamu tidak
mempedulikannya dan dia masih menunggumu dengan setia.. Ketulusan sejati adalah Saat Sang kekasih mulai mencintai orang lain 'Aku turut berbahagia untukmu‘… ~~

Photobucket

Photobucket

Wednesday, May 20, 2009

Assalamualaikum,
My left eye is having an itch fest....i put a bag of ice over it.. still itching... haizz....

Today was an awesome day..after bathe and sipping on hot beverages .. relaxing and enjoying the beautiful day while listening to some nice music.... fun stuff.. *grins*

Assignment is taking its toll on me.. lol finally !!! ... i hv been complaining .. that i was bored and had nothing to do..and suddenly there is everything and not enough of me.. lol

I mean yesterday ..i was not doing so well emotionally .. i was laying on my bed.. with my face down to the pillow ..thinking how bz i will be next few days.. weeks.. months.. hmmm just wait and see.. gonna be tired tho...

Photobucket

Photobucket

Friday, May 15, 2009

Alahai .. ape la nak jadi...

Assalamualaikum,
Hello semua kawan2 ku yg masih sudi membaca blog baby di cni...kawan2 chat ku semua .. maaf dah lama baby tak masok cb.. rasa rimas kot ada org mengganggu ku hahaha...

Ok Baby di cni sehat2 belaka dreaming.. Baby doakan kawan2 chat baik2 hendak nye ya .. insya allah.. Baby masih ada tetapi hanye menyepikan diri dari chatbox.. maklum la tak nak stress2 lagi kot.. haha.. Hidup mcm gini lebih aman ku rasakan..ada kah dia masih menipu lagi hmm.. hahaha alam waklam missawab..Biar dia dgn dunia dia kot..Tak cukup ke menyeksa diri ku ini..cukup la .. ckit2 dah.. jgn buat dengki kat baby lagi.. Rasa baby mcm dah serik asyik di tipu *bertubi tubi* (ada ke ayat ni) hahahah... lantak la...tak pe skarang baby mungkin kena waspada .. jgn lekas percaya ckp org scary,.. Ye la.. Baby ni lekas sgt memaafkan orgwhistle .. lagipun kata ustaz tak baik mendendam.. maaf kan kesalahan org walau mane terok dia buat pada kita hmm..tetapi ini la jadi hahaha asyik di tipu lagi angry...grrrrr.. weeeeeeeeeeeeeeeeeee....!!!!

** cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi..cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam, tidak pernah membalas dendam..dimana ada cinta di situ ade kehidupan; manakala kebencian membawa kpd kemusnahan..**

Photobucket

Photobucket

Thursday, May 14, 2009

Buat bodoh je la!! boink...!!!

Assalamualaikum,
hello semua pembaca setia blog Yuna....Woah!! beberape hari ni Yuna bz betol la sampai nak update blog pun tak sempat..

Ye la.. bila online je layan email yg banyak dan membalas email balik.Tu yg terlalu bz.. Lagi pun asyik gelak je melayan kawan2... Thx Zul!! kamu selalu membuat Baby tersenyum ngan ayat2 kamu hahahaha,..... thx fren for making me smile with laughter...

Thx to that someone too yg asyik buat kan Baby gelak tak henti2.,.serious boleh pecah perut asyik gelak dari mula chat sampai akhir nak bye2.. wakakakakak... Baby doa kan semoga kamu bahagia bersama sidia ok... Jgn gado2... hahahahahha....

Skarang Yuna kalau online pun layan kawan2 baru yg masih sudi berkawan dan chat ngan Yuna. Masih ada gak org yg sudi berkawan ngan Yuna ... erk!! ayat ku.. hahahaha... jk... Ye la ada org ckp. Yuna ni popular tak kan tak de yg terpikat satu pun .. Yuna jawap la balik pada kawan Yuna tu, Kalau asyik di pergunakan dan asyik di sakiti hati Yuna buat ape nak bercinta kan. hahaha.. Bukan senang nak cari org yg betol2 jujur dan setia pada masa ini. Ntah ehh..hahahaha....

Ok la tak banyak Yuna nak catetkan pada kali ini hanya nak update ape yg telah terjadi pada Yuna baru2 ini. Insya allah Yuna akan update cerita tergempar di lain kali .. hahahah...

Photobucket

Photobucket Photobucket

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day Mummy..

Now that it's Mother's Day.I really have to say.Thank you Mum for all you do.In your quiet efficient way.I don't know how I'd cope without you by my side.I know that life would be a very bumpy ride.

As the seasons come and go and Mothering Sunday arrives.It takes this occasion to make me realise.I do not take the time to say I appreciate all you do.So a very Happy Mother's Day, Mum .And lots of love to you.

There are times when only a Mother's love can understand our tears,
Can soothe our disappoints and calm all of our fears.There are times when only a Mother's love can share the joy we feel when something we've dreamed about quite suddenly is real.There are times when only a Mother's faith can help us on life's way
and inspire in us the confidence We need from day to day.

For a Mother's heart and a Mother's faith and a Mother's steadfast love were fashioned by the Angels and sent from God above.

This wish for you Mother is straight from the heart.With more special meaning than words can impart...May your day hold pleasures that your fondest of...And remember each day you're thought of with Love. InLov

Happy Mother's Day!@!!Photobucket


Photobucket

Photobucket

Selamat Hari Ibu..

Orang kata aku lahir dari perut mak..

(bukan org kata...memang betul)



Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....Mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....mak
Bila nak bermanja, aku dekati....mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak
Bila nakal, yang memarahi aku....mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak
Bila takut, yang tenangkan aku....mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan ....mak
Bila sedih, aku mesti talipon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku...mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak


Aku ada pasangan hidup sendiri....


Bila seronok, aku cari.......pasanganku
Bila sedih, aku cari......mak


Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak


Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....emakku


Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.....mak


Bila sambut valentine... Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


Selalu.. aku ingat pasanganku

Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak


Selalu....aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak


Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah"...
Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada..........

MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT....

Photobucket Photobucket Photobucket


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya......
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA




Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.


Photobucket

Photobucket

Wednesday, May 6, 2009

Busy study sambil chat???

Salam buat semua,
Maaf , beberape hari ni Yuna tak update blog Yuna.Yuna study sebab skarang dah exam... Sebelum Yuna terus kan catetan harian Baby ini.. Baby memohon maaf kalau Baby ada buat salah atau mengecilkan hati sesape masa baby chat.*New Chat place* kekeke..

Baby amat gembira dapat bersama kawan2 baru baby,, mereka baik sekali...harap jgn la kawan2 baru baby ni membuat mcm mane yg ****** buat pada baby.. Baby tak nak pening2 kan kepala memikir kan masaalah2 yg telah berlaku pada baby.. Walaupun Baby di fitnah oleh mereka2 itu yg dengki pada baby...baby tak nak membalas tetapi baby harap org2 itu dapat balasan yg setimpal dari Allah swt... Skarang baby gembira ..

Exam pun tak lah baby nak fikirkan masaalah org yg nak dengki kat baby lagi.. makin tenang baby rasa kan..Pada org yg masih nak berkawan ngan baby.. baby tetap terima tetapi skarang baby makin berjaga jaga untuk berkawan pada org yg telah mengkhiati baby.maklum lah takut terkena lagi.Baby doakan semoga kawan2 yg hendak menjatuhkan baby dulu itu jgn lah buat pada org lain.. Tersiksa batin org yg kena fitnah atau kena tipu. Tak baik buat camtu.Nanti terbalik pada diri sendiri.

Ok la baby dah nak tdo... Photobucketngantok !!!! Pada kawan2 baru baby... salam perkenalan.. dan pada kawan2 chat redline baby syanggggggggggggggggg kalian semua.. Insya allah kalau baby rasa nak masok jengok balik ke cb tu... timbul la nanti name Baby Angel Yuna.Kalau tidak kirim kan salam baby pada semua kawan2 chat baby di red line.

Pada Abg sam... abg jaga diri baik2 .. semoga radio abg akan berjaya dan ramai pendgr nye insya allah.Lagi pun baby dah serah kan semua pada abg.. Website yg baby buat kan abg dan radio yg baby telah dapat kan bersama.Baby harap Abg akan dapat DJ2 yg hebat kelak.Sebab DJ Baby Angel mungkin akan mengundur diri buat seketika.. kekeke... k la... Semoga berjaya..


Photobucket

Photobucket Photobucket

Sunday, May 3, 2009

I guess it is a good thing when suddenly .. one starts getting " haters ".I hv never tolerated or provoked[ in any way that i know of ] Anti-Angel.. lol .. And usually.. i get pretty personal with skool frens who email me.. and eventually.. they become more frens and family.But anyway .. i m straying..My point is .. if u dont like me..i am not going to go out of my way to make U like me. i am a pretty easy going person.

I came here to express MYSELF and i think i should be given the right to write about watever i want.If it consist of stupid childish things like .. oohh.. my mom bought corn dogs for me!!!!... i mean .. it takes a lot for some people to get happy.I do hv my moments when i am down. [ And for good reasons ]But most of the time..I am very perky and crazy.I find happiness in the little things.When my mom opens my door late at night just to say goodnight and close the door with angry face when im still online chatting and she walk away even before I get to answer her, hehehehe ..*grin*
I am happy.When my mom makes corny jokes in the car or "kentot" all over the place...
I am happy .. well .. maybe not the second part.lol .. When i go to the store and i see the latest edition or get a cup of starbucks Iced Caramel Macchiato,I AM HAPPY.So guess what..If it makes me happy..I'll write about it.

Different people hv different things in their lives that make them happy.Me..I happen to enjoy the little things.You are suppose to be responsible for your own
happiness.If you are upset about something that happened within your life..things that happened to you, that is of course fine... people are entitled to be unhappy..unsatisfied with things that are going on in their lives.it is their prerogative.But for them to cross the lines and stress about other peoples' business.. not having concern with them in any particular way...something is wrong..but you got time to be dissin me .Hey!!.. Its your life.Do whatchu gotto do.

As you can tell.. lolo I got a bit passionate about things sometimes.So dont mind me just jabbering away about a random person.*goofy grin*.

Tomorrow's topic:"Is it alright to be two-faced? Be all nicey up to the person's face [well.. email in this case] and then diss them on your personal blog?." heheheheheheh..*slap own knee and chuckles* .. lolo .. jk catch ya'll tomorrow. lololo.. Photobucket

Photobucket

Photobucket

Friday, May 1, 2009

Hey guys!!!
Doing my hair 2moro at 12 noon... ran my warm ups twice.Otherwise things are pretty hush hush right now.Everything is fragile right now.A little bit tired .. did some running aroung today.Rained abit as well.

I am listenening to "old Songs" .. funny how one can listen to so many old songs and hv so many "favourites".But then when that one song comes on the radio,she falls in love with it all over again.

Personal topic today.My mother once told me ,"Never expect .. because when u expect and dont receive, you'll be disappointed." And funny how although those words are so simple, I never quite understood wat its felt like until these past few days.Other then that , i got a new bulb for my room today.lol instead of 40 watts, we got at 60 watts .So that was my highlight. lol

Anyway , i am not feeling so well.And probably gonna hit the sack.Talk to u guys 2moro.!!Photobucket Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thursday, April 30, 2009

Why?????

HOw can lOve be this hard???Why dO we have tO gO sO far???Is lOve just a Myth, sOmeThinG sOmeOne, sOmeWhere created tO find sOme peaCe of mind,Or am I just being left behind???If this is hOw lOve is suppOsed tO be,then why am i always in sO muCh pain?I can’t belieVe that this is what GOD wOuld have wanted fOr me yet it seems….

Here I am all alOne in bitter pain,and yet in lOve just the same.What is this feelinG that I am having??? Is it just a part of my ImaGinatiOn??? If sO,then why wOuld I want tO dO this tO myself??? maybe I shOuld just give up on finding
sOmethinG,and sOmeOne that is riGht fOr me.PrObably nOt meant tO be.I’ve thOuGht that I was lOved many time,it turns out that it was all a LiE.I can’t help myself frOm wantinG mOre,Yet at the same time just wantinG it all tO end and tO be over with.

There is suppOsed tO be one persOn in life fOr eVeryOne,where is the persOn fOr me??? The persOn I need the persOn whO makes me feel like I can dO anythinG,and be anyOne that I want tO be.WhO in his arms,makes me feel safe and aliVe,and the happiesT in life.I hOpe that it is nOt tOo late fOr me,and that this persOn has nOt P*ssed me by.Or maybe it was me that had loOked the other way,.nOt knOwinG what cOuld be cOuld have been.Why cOuldn’t I see? I’m blinded by pain,I Just dOn’t WanT tO Be This Way.I want tO be lOved and tO give all that I have tO give.TO let myself go,tO be free and tO let the persOn that I lOVe tO see what is really inside of me.
NOt just what I shOw on the outside.The persOn that nO other persOn will eVer knOw.
SOmeOne whO can aCCept me just as I am and nOt want me tO be sOmeOne that I cannot be.


Oh lOrd, please help me,shOw me the way.I dOn’t want tO be afraid,scared,
disappOinted,abused,taken advantaGe of and in this wOrld of pain.What can I dO tO make it all gO away???What can I dO tO change???I belieVe that everythinG has a reasOn in life,sO what is the purpOse of my heartache,my tears and my fears???
Maybe sOmeday,I hOpe,that sOmeOne will be able tO reaCh inside of me and help me tO experienCe life like it was meant tO be.I’Ve waited sO lOng and I dOn’t knOw hOw tO hOld on,keep tryinG,find my place in life.

Photobucket

Photobucket

Al-Fatehah!!!

Assalamualaikum,
Disini Yuna ingin memberitahu semua chatters2 di Red_Line ia itu ayah Abg Sam aka DJ Pirates Main Owner cb Red_Line telah meninggal dunia tadi 30hb April 2009.Di harap same-same lah kita sedekah kan AL-FATEHAH buat roh ayahnya Abg Sam.Semoga roh nye di cucuri rahmat. insya allah.Amin!!

Photobucket

Photobucket

Tuesday, April 28, 2009

Rush !!! Rush!!! Rush!!

hey guys,

This morning im in a rush to my class that i really forget abt it .. lol..ReaChing to the destination i straight to look for the class i need to enter.There was probably 3 lecturer in the class.So i had to walk quietly tho the class hv just started.


And then they look at me and asked if i was interested in joining the other team for demo.oh gosh ... im blurr at that time .. hehehe..It has been some time then i say " OK "...I just love being in the spotlight.. lolol.. Good thing i catch up with them fast.Anyway..so that was a good thing ...i am not excited about ...ahak ..hehehe.

Do it together with ur friends and having fun... in class throwing ur cap...etc etc. man...at least i get to do it right and what i love most ..

Finally spoke to the lecturer ...he is a pretty fun person to talk to..most of the people i speak with have no clue whatsoever ..let alone what the notes mean..lol and Kat and i are pretty cool about that...Anyway.. all the lesson for today its really fun ..dang..i am so excited to go back.

After class straight to meet my frens for lunch. All are there .. eating and enjoy their food.I join them ... hmm... tasting most of the food on the table.. Grrrr i think i will gain weight for today food.. lol

Anyway, back to the daily grind. It has been tough..,but I will really try to update more.Thank you guys for all the sweet e-mails and msges.


I have no need to hurt myself , you think you know me all an illusion … you call me
emo … goth … geek you don’t know me,i have no need to cut myself, i’m bleeding as we speak,not on the outside but within the knife is buried in my heart every beat brings pain , everyday worse than before the knife buries itself ,deeper everyday
i die everyday .. my soul screams by now my heart is numb ..but also hurts

**it’s cold and on fire .. blood oozes from the wound no visible scars outside
all of mine are hidden inside **


Gotta bounce,..Very Very tired .Need to build endurance!!! Argh!!! Talk to you guys tomorrow.

Photobucket

Photobucket

Photobucket